DARMA Home

Et studiebesøg med "impact" ved Kent University, UK, v. Hanne Dahl Mortensen, SDU

18 Sep 2017 22:37 | Olaf Svenningsen (Administrator)

Jeg var ikke et sekund i tvivl om at jeg gerne ville rejse ud da der pludselig blev åbnet for at de administrative medarbejdere på SDU kunne søge ERASMUS midler. På det tidspunkt havde jeg været ansat som forsknings administrator i 15 år på SDU, og på den baggrund følte jeg mig klar.

Mit eneste problem var, hvor jeg skulle søge om at komme hen – men til det jeg fik hjælp af Olaf Svenningsen, som introducerede mig til The Metric Tide, forfattet af Simon Kerridge fra Kent University i Kent, Storbritannien.

Erasmus handler om at dele, og da jeg har været med til at udvikle ansøgningsdatabasen kaldet SDUpro på SDU, så ville mit bidrag i Kent være at fortælle om databasen i dag og om hvordan jeg anvender den til udtræk og statistikker. Spørgsmålet var så hvad jeg kunne bringe med hjem?

Vi aftalte at besøget kunne finde sted fra den 15. maj til og med den 19. maj 2017, og med besøget stadig i frisk erindring, må jeg blot sige, at det har været en helt igennem fantastisk tur med hovedvægten lagt på IMPACT i forskning.

Der var på forhånd lagt et program ved Kent University, som dækkede hele deres forskningsenhed – meget veltilrettelagt – men som også meget let kunne tage pusten fra enhver. De havde alle tænkt over, hvad de ville fortælle mig og forberedt slides, som jeg efterfølgende fik tilsendt.

Impact fylder ikke lige så meget i Danmark som i Storbritannien endnu, men begrebet er jo stille og roligt ved at snige sig ind i både forskningsråd og de private fonde.

Så da jeg fik muligheden for at deltage i en workshop om Impact på Kent University, slog jeg til.

Titlen på workshoppen var ”Maximise your Research Impact”. Der deltog ca. 100 forskere fra Kent, og workshoppen var bygget op, så der først var præsentation fra 3 forskere, som alle havde brudt gennem den akademiske mur – dernæst parallelle sessioner mellem Mark Reed og Julie Bayley. Sidstnævnte havde jeg også en private session med, hvor jeg præsenterede en forsker her fra NAT på SDU. Meget hurtig tegnede hun en tegning til mig, som viste os (som værende på universiteterne) og dem (de andre på den anden side af den akademiske mur), hvordan forskeren kunne generere Impact ved at identificere sine interessenter. Julie Bayley er inviteret til Danmark sidst medio oktober, hvor jeg sammen med DARMA arrangerer en Westensee workshop sammen med kollegaer her fra SDU.

Jeg har haft en fantastisk tur. Turen var veltilrettelagt og jeg fik kun en enkelt eftermiddag for mig selv. Jeg skylder en stor tak til Phil Ward, som tog mig i hånden fra første dag. Han fulgte mig rundt på universitetet og han svarede på alle mine spørgsmål med et stort smil på læben (ikke at jeg taler dårligt engelsk), men han fik viklet et "wonderful" eller "excellent" ind i alle svar Jeg har deltaget i et comedy-show, været ude at spise med hele forskerstøtteenheden samt været privat ”dinner guest” hos Simon Kerridge (hvilket inkluderede 2 meget store hunde).

Jeg kan kun opfordre alle til at tage en tur ud for at besøge en anden forskerstøtteenhed – det er en meget givende og en meget stor oplevelse, som jeg med glæde deler med jer andre.

Hanne Dahl Mortensen, Support Office Science, Det Naturvidenskabelige Fakultet, SDU


© DARMA – CVR: 35977880

Powered by Wild Apricot Membership Software