DARMA Home

En flygtning krydser sit spor – om at sidde i DARMA’s bestyrelse, Jakob Feldtfos Christensen

23 Mar 2017 09:55 | Olaf Svenningsen (Administrator)

Et nyligt jobskifte gjorde det desværre nødvendigt for mig at stoppe i DARMA’s bestyrelse før tid. Ganske vist er det stadig i forskningsadministration (så I slipper ikke helt for mig), men der er nye fagområder at sætte sig ind i og nye opgaver, så der er ikke rigtig tid og overskud til at lægge den nødvendige tid i bestyrelsesarbejdet.

Og det var en hård beslutning – for det har været tre gode år.

Jeg havde nok ikke troet, at det ville bidrage så meget til min faglighed at sidde i bestyrelsen. Det lyder måske lidt fjollet, når det nu er en faglig bestyrelse, men nogle gange er bestyrelsesarbejde mere organisatorisk end fagligt. Det er det selvfølgelig også indimellem i DARMA bestyrelsen, men diskussionerne om nye arrangementer, strukturer etc. bliver også til en slags metarefleksion over eget arbejde og professionens udvikling. Og nogle gange bliver det også en diskussion om udviklingsbehovene for ledere og medarbejdere. De diskussioner glemmer vi let i hverdagen – og de er især svære at få på tværs af institutioner.

Så vær med til at arrangere Bruxelles turen, så du kan præge programmet; sid med behandlingen af rejsestipendierne, så du hører om alle de spændende ting kollegerne rundt omkring arbejder med, og kast dine kræfter ind i udviklingen af DARMA’s strategi og professionens udvikling.

Der er selvfølgelig det helt banale, at man får et stort netværk. Engang imellem bliver netværk et mål i sig selv, hvilket er lidt noget pjat. Her er det et reelt netværk, fordi man mødes mange gange og samarbejder om ting, griner af ting og om ikke skændes om ting, så i hvert fald diskuterer dem. Man er i tvivl sammen og frustrerede sammen.

Det gør også bestyrelsen til et fortroligt forum, hvor man kan tage faglige spørgsmål op eller vende udviklingen på egen institution med andre. Igen en privilegeret mulighed, som ikke byder sig til mange andre steder.

Jeg kan kun anbefale at man prøver kræfter med en tur i DARMA’s bestyrelse. Og selvom man er i starten af sin karriere, så gør det endelig. Det er sundt både for dig og for bestyrelsen. Og gerne nogen uden for København, så vi bliver bredt geografisk repræsenteret – og gerne nogen, som ikke er ledere. Jo bredere bestyrelsen er – jo bedre bliver det.

Så hvem end der får ”min” plads – så held og lykke – og nyd det! Det tager noget mere end Faktas fem minutter. Men det er det værd.


© DARMA – CVR: 35977880

Powered by Wild Apricot Membership Software